Søndag den 24. juli mellem klokken 15.00 og 16.00 inkvirerede børn fra alle dele af Danmark på vores Scenekunst Camp i Holte. Ved indkvarteringen, fik vi alle at vide, hvor vi skulle holde til, her i løbet af hele den næste uge. Udover en sovesal og sengeplads, fik vi også af vide hvilket hold vi hørte til på; Rød, blå eller grøn.

De røde elever, er de yngste elever på campen, de strækker sig cirka i alderen mellem otte og ti.

-Nogen er en smule ældre og nogen er en smule yngre.

Efter de røde kommer de blå. De strækker sig omtrent i alderen ti til tolv.

Dermed er de ældste elever på campen de grønne; tolv til seksten år.

Da alle havde fundet bare nogenlunde på plads, ringede Jakob med klokken og kaldte alle elever ud til spisebordene ude foran Colleruphus, hvor vi igen, igen, blev delt ud på hold, nu endnu mindre hold på omkring otte til ti. I de hold skal vi fremover både spise, lave mad og rydde op efter maden sammen. Her blev vi blandet på kryds og tværs af alle de foregående hold.

-Altså rød, blå og grøn. Så posen blev rystet godt, og vi blev rystet godt sammen, noget vi kommer til at opleve mange gange i løbet af den her camp!

Efterfølgende blev vi sendt ud til en kort lektion hos hver underviser, som mest bare blev brugt på navnelege. De fleste fangede dem nok ikke helt, men der er heldigvis massere tid til, forhåbentligt, at nå og lære dem!

For at ryste os ekstra godt sammen, skulle vi efter aftensmaden, bestående af frikadeller med kartofler og salat, lege en leg kaldet ”Troldeleg”. En leg der nu er blevet en tradition på uge 30 campen, efter vi legede den første gang for præcis ét år siden.

Troldeleg er en leg, hvor eleverne i madhold skal ud at finde otte forskellige poser med karameller. Hver gang man finder en pose, skal man tage fem karameller. Dem der har flest karameller når de kommer tilbage, vinder. MEN, det skal jo ikke være helt let!

Rundt om i skoven, om hjørnerne, bare husmuren eller i brandnældekrattet, gemmer der sig farlige og om muligt sindssyge trolde, der forsøger at STJÆLE karamellerne.

Der var fire trolde; Noa, elev på grønt hold. Betina, dramalærer.

Amanda, sanglærer og sidst, men bestemt ikke mindst, Laura, campens danselærer. For at undgå at få stjålet sine karameller, skulle vi på madholdene nærmest kaste os ind i noget der i en vis forstand kunne forstås som en meget speciel form for gruppekrammer!

 

Efter troldelegen, stod den på sommercamp dans. Endnu en tradition her på Scenekunst.

Skønne Laura, danselærer naturligvis, havde stået for at lave dansen, som vi også skal nå at lære her i løbet af den næste uge. Og selvfølgelig kan vi også nå det! Når forældre kommer og henter os, kan de jo se, hvad vi har haft gang i hele ugen.

Mandagen startede utroligt (alt) for tidligt ud for grøn holds vedkommende. Nogen enkelte børn vågnede allerede omkring klokken 04.30, og efter en halv times tid, havde de vækket det meste af holdet ved højlydt snak, grin og pjat. Altså, helt ærligt! Så søvn, var der i hvert fald mangel på, da de, som ikke var faldet i søvn igen efterfølgende, stod op klokken 08.00, for at slæbe sig til yoga som Laura stod for denne morgen. (Mange tak Laura!)

Efter morgenmaden bestående af brød og yoghurt, begyndte folk så småt at gøre sig klar til de første timer. Timerne varierede efter hvilket hold man tilhørte.

Efter de to første lektioner var det allerede tid til frokost som hold nummer seks havde været med til at gøre klar.

 

 

 

 

 

 

 

Således fortsatte dagen, hvor der indimellem var mindre og større pauser. I anden pause var der også slikbod, hvor hver elev kunne få lov at købe for femogtyve kroners slik. -Vigtigt for at kunne holde til de sidste timer, før vi fik fra sidste fag eller lektion.

 

Så snart vi alle havde fået fri, var der en større vandkamp hvor store dele af campen deltog. (Naturligvis!)

 

 

Aftensmaden bød på kylling i karry i styrtregn, så det blev lynhurtigt. Bortset fra madholdet der jo måtte spurte rundt og rydde op efterfølgende. Lad os sige det sådan, at der var mange der var utroligt våde efter aftensmaden! Vi krydser fingre for betydeligt bedre vejr til aftensmaden i morgen. -Og alle de øvrige måltider for den sags skyld.

I løbet af både søndag og mandag, havde alle elever haft muligheden for at skrive sig op på enten solosang eller solodans. Et tilbud som en del elever havde taget i mod. Nogen fik deres tyve minutter i aften, andre vil få dem i løbet af de næste to dage.

Men nu vil vi sige godnat fra Scenekunst for i dag!