Hej med jer 👋

Mit navn er Anna Rosa. Jeg er 14 år gammel og går til Scenekunst Sydkysten på mit tredje år.

 

Jeg deltog i Klimastrejken den 15 marts 2019 sammen med 24.370 super seje unge i Danmark.

Dette var en fantastisk oplevelse, da vi unge viste, at vi tager initiativ og passer på vores jord, og at vi ikke er bange for at vise, at vi ikke gider overtage en ødelagt jord. Det var de unge selv, der havde stået for arrangementet foran Christiansborg (som jeg deltog i.). Til denne klimastrejke var der også unge som stillede sig op på “scenen”. De sagde deres mening om, hvad de synes om, at især de voksne ødelægger en jord, som DE skal overtage.

 

Det er faktisk en sjov historie, fordi hele grunden til, at er jeg blevet så fokuseret på klimaet, er at vi til vores juleshow til scenekunst, skulle lave et show om klimaforandringer. I hele den tid vi arbejdede med juleshowet, fik mange fra mit hold og jeg en øjenåbner overfor, hvor ødelagt vores klima er. Vi skulle også selv finde sange om vores klima og synge dem til vores “audition” dag. Vi elever fik nogle snakke om vores klima og hvad vi kan gøre for at forbedre det. Vi snakkede om, at vi skal tage hånd om vores klima og opdagede at musikere laver mange sange om klimaet. Vi fik også en masse gode samtaler os elever om hvad vi kunne gøre og hvad der egentlig sker til vores jord.

 

Det er ikke bare til SceneKunst jeg har disse samtaler, men også med nogle af mine andre venner og veninder.

Tænk, hele den her Global march, blev startet af 16 årige Greta Thunberg. Hun var en helt almindelig skolepige fra Sverige, som begyndte at lave ulige strejke og den 15 marts fik hun 112 lande med på ideen, inklusiv Danmark. Hun er også nu som 16 årige nomineret til en nobelpris. Jeg ved at for mange andre unge og jeg, er Greta en stor inspiration, da hun nu er nomineret til en nobelpris, fordi hun talte op om vores klima og sagde at hun simpelthen ikke ville være med til.

Jeg var ikke den eneste unge fra SceneKunst, som var inde at støtte vores klima. Jeg kunne tælle i hvert tilfælde 75 unge fra SceneKunst (der var sikkert flere) som tog / tager initiativ i kampen om at redde vores klima.

Alle de unge, som kæmper for vores klima, er super seje og prøver at få ALLE de andre unge, som er uvidne om vores jords tilstand, med på vognen som klimaforandringskæmper.

Og jeg synes at ALLE skal til at gøre hver deres lille ting, for at redde vores klima, uanset om de er børn, unge eller voksne.

 

Tænk på, at nogen du holder af, også skal have en jord om 100 år

  • Anna Rosa Valentin Gjedsted